Nya uppgifter i ärendet angående 58-årings försvinnande

Nya uppgifter i ärendet angående 58-årings försvinnande

Under fredagen har nya uppgifter kommit fram i förundersökningen gällande den 58-årige Växjöbons försvinnande tidigare i veckan som rubricerats som människorov. Polisens uppfattning är nu att det inte föreligger misstankar om brott bakom 58-åringens försvinnande.

Under fredagskvällen kontaktade den 58-årige Växjöbon Kronobergspolisen och ville lämna en ny version på sin berättelse om vad som inträffade när han försvann från sin bostad i Växjö på måndagsmorgonen den 27 februari. Mannen berättade att de uppgifter som han lämnat till polisen tidigare efter det han anträffats inte var korrekta.

58-åringen har för polisens förhörsledare berättat att han frivilligt på måndagsmorgonen gett sig av hemifrån sin bostad i Växjö. Han uppger att han cyklat iväg från bostaden och färdats planlöst. Han har övernattat i skogen fram tills det att han anträffades. Det har inte varit någon annan människa inblandad i hans försvinnande uppger 58-åringen numera.

58-åringen har berättat att det var slumpen som gjorde att han hamnade i Påskallavik i Kalmar län där han anträffades under onsdagskvällen.

Mannen har lämnat en förklaring till polisen varför han lämnat ej korrekta uppgifter i de första förhören.

Efter genomgång av materialet i förundersökningen har polisen kommit fram till att det inte finns några brottsmisstankar i samband med 58-åringens försvinnande.

58-åringen är inte misstänkt för något brott.