Växjö: Grovt våldsbrott på Kungsvägen

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 63 in /customers/8/1/b/nyhetsbilden.org/httpd.www/hem/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 183 Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 63 in /customers/8/1/b/nyhetsbilden.org/httpd.www/hem/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 183 Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 63 in /customers/8/1/b/nyhetsbilden.org/httpd.www/hem/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 183

Polis och ambulans larmades idag klockan 15.29 till Kungsvägen 128 i Växjö med anledning av knivskärning. Samtidigt kom larm att en knivbeväpnad man hade tagit sig in i en närbelägen kyrka, Mariakyrkan. Mannen hotade personer i anslutning till kyrkan med kniv.

Snabbt efter larm kom ett större antal polispatruller till platsen och den misstänkte greps inne i Mariakyrkan.

Initiala rapporter från platsen meddelar att en person har avförts från en lägenhet på kungsvägen med knivskador i ambulans till centrallasarettet Växjö. Polisen har ingen skadestatus på den skadade.

Polisen har fn inga uppgifter om hur gripandet av den misstänkte gått till och vi återkommer med mer information när vi kan lämna detta.

UPPDATERING KLOCKAN 17.30

En 22-årig man från Växjö är den person som gripits misstänkt för knivskärningen i anslutning till Mariakyrkan, Växjö. Den misstänkte anträffades av polisen knivbeväpnad i en samlingslokal i Mariakyrkan.
Personal som befann sig i kyrkan hade låst in sig i olika utrymmen.
Den knivbeväpnade 22-åringen uppträdde hotfullt mot polismännen vid gripandet och en polis har tvingats avlossa ett varningsskott med sitt tjänstevapen. Varningsskottet sköts i taket. Polisen använde även OC-spray vid gripandet. Ingen person har skadats vid gripandet av den misstänkte 22-åringen.
När det gäller knivskärningen i en till Mariakyrkan närliggande hyresfastighet så har den händelsen, enligt uppgifter till polisen, inträffat i en trappuppgång. Vid knivskärningen har en man i 70-års åldern skadats lindrigt, enligt uppgifter från landstinget Kronoberg.

Polisen har f n ingen uppfattning om den misstänkte 22-åringen och den skadade mannen i 70-års åldern var bekanta med varandra sedan tidigare.

Den misstänkte 22-åringen är f n misstänkt för grov misshandel och polisen kommer att utreda om 22-åringen kan misstänkas för fler brott.

Rutinmässigt kommer Kronobergspolisen att genomföra en utredning i samband med att polis avlossat sitt tjänstevapen.

22-åringen anhölls under torsdagskvällen av jouråklagare misstänkt för grov misshandel.