Kronoberg: När storfiskaren talar om hur stora fiskar han får… så kommer polisen med blåljus!

Pressmail från Polisens Länskommunikationscentral nu ikväll:

När storfiskaren talar om hur stora fiskar han får… så kommer polisen med blåljus!
Klockan har precis passerat 15:00 denna vackra lördagseftermiddag i januari när polisens ledningscentral i Kronobergs län får ett nödsamtal via 112.

Anmälaren uppgav att det pågick en misshandel längst landsvägen mellan Eneryda och Virestad. Flera personer som slåss enligt anmälaren.
Inom några minuter är en av polisens utryckningsbilar beordrade och på väg mot brottsplatsen med fulla spjäll och blinkande lampor.

Efter ytterligare några minuter är första polispatrull på plats och möts av tre personer som står utanför en bil och samtalar. Med den självklara auktoritet som bara en polisman i uniform kan frambringa ställs frågan “vad har vi här då”

Personerna tittar oförstående på de barska polismännen och svarar “fem gäddor” ? Sällskapet hade tillbringat en del av lördagen med isfiske efter gädda. Sällskapet hade varit delade på olika fångstplatser runt den exotiska Garanshultasjön och bedrivit fiske. När de till slut samlades efter en lyckad fiskedag var dom självklart tvunga att berätta hur stora gäddor dom fångat och framförallt hur stora som tappats. Detta gjordes med yviga gester och stark inlevelse (den medhavda varma chokladen var kanske ett strå vassare än vanlig Oboy), så stark att förbipasserande trodde sällskapet slogs värre än kamphundar.

Resultatet då! Ja det blev fem fina vinter gäddor att rensa och tillagas efter konstens alla regler samt en snabb polisutryckning.
Sensmoral? njaa! men det är bättre att ringa en gång för mycket till polisen än att inte ringa alls. Det blev ett sådant antiklimax att polisen missade att kontrollera om sällskapet hade fiskerätt/fiskekort, men å andra sidan är det fiskeuppsyningsmannen/kvinnans uppgift tror jag…