Month: December 2013

Hulsfred: Kvinna tände eld på sig själv och huset

Tidigare ikväll larmades polisen till en villa i Bergaliden, Mörlunda där en kvinna höll på och slog sönder alla fönster och inredning. Personen som larmade polisen låste in sig i källaren och känner då att det luktar tändvätska och sedan kommer det rök. Enligt polisen så hade kvinnan tänt eld på sig själv och villan men polispatrullen som är på plats lyckades att få ut henne och anmälaren från huset. Polisen lämnar inga övriga upplysningar i nuläget.

Ljungby: Man mördad

Polis och ambulans larmades till Lagan/Ljungby kommun med aneldning av att en man i -65 årsåldern anträffats skadad utomhus i anslutning till en fastighet.

Den skadade mannen fördes till sjukhus där han avled. Oklara omständigheter råder kring dödsfallet. Händelsen har rubricerats som mord av åklagare.

Efter utredningsåtgärder har två personer frihetsberövats som misstänkta för brottet. En 50-årig man har under söndagsförmiddagen anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Den andre misstänkte en 41-årig man, är under söndagen gripen som misstänkt för mord och skall senare höras.

Den avlidne mannen och de två misstänkta männen är sedan tidigare bekanta med varandra.

Lessebo: Knivskärning

Natten till lördagen har det varit en privat fest på Folkets Hus i Lessebo i Kronobergs län. Strax efter 01 kom en oinbjuden gäst till platsen så det uppstod bråk och en av festdeltagarna ska ha tagit fram en kniv och knivskurit/huggit fyra personer, både kvinnor och män. Ingen ska ha ådragit sig livshotande skador. Gärningsmannen är gripen.