Month: March 2012

Växjö: Polisövning i centrala Växjö

Torsdagen den 29 mars genomfördes en polisövning i centrala Växjö.

Övningen är en del i en bastaktikutbildning av poliser från Kronoberg och Blekinge.

Under torsdagen den 29 mars är övningsmomentet att eskortera idrottssupportrar från resecentrum i centrala Växjö till Arenastaden vid västra infarten till Växjö.

Vid 09.30-tiden kommer idrottssupportrarna(som spelas av elever vid polisutbildningen i Växjö) att gå från resecentrum via Norra Järnvägsgatan-Sandgärdsgatan och Storgatan till Arenastaden. I samband med denna marschen kommer det att förekomma trafikstörningar när Polisen övar olika ingripandemetoder längs med vägen.

Nya uppgifter i ärendet angående 58-årings försvinnande

Nya uppgifter i ärendet angående 58-årings försvinnande

Under fredagen har nya uppgifter kommit fram i förundersökningen gällande den 58-årige Växjöbons försvinnande tidigare i veckan som rubricerats som människorov. Polisens uppfattning är nu att det inte föreligger misstankar om brott bakom 58-åringens försvinnande.

Under fredagskvällen kontaktade den 58-årige Växjöbon Kronobergspolisen och ville lämna en ny version på sin berättelse om vad som inträffade när han försvann från sin bostad i Växjö på måndagsmorgonen den 27 februari. Mannen berättade att de uppgifter som han lämnat till polisen tidigare efter det han anträffats inte var korrekta.

58-åringen har för polisens förhörsledare berättat att han frivilligt på måndagsmorgonen gett sig av hemifrån sin bostad i Växjö. Han uppger att han cyklat iväg från bostaden och färdats planlöst. Han har övernattat i skogen fram tills det att han anträffades. Det har inte varit någon annan människa inblandad i hans försvinnande uppger 58-åringen numera.

58-åringen har berättat att det var slumpen som gjorde att han hamnade i Påskallavik i Kalmar län där han anträffades under onsdagskvällen.

Mannen har lämnat en förklaring till polisen varför han lämnat ej korrekta uppgifter i de första förhören.

Efter genomgång av materialet i förundersökningen har polisen kommit fram till att det inte finns några brottsmisstankar i samband med 58-åringens försvinnande.

58-åringen är inte misstänkt för något brott.