Month: October 2011

Ljungby: Misstänkt mordbrand

En bilbrand inträffade på Bolmsö, norr om Ljungby på onsdagseftermiddagen. I bilen anträffades en död person.
Vittnen har idag vid 13-tiden observerat en bil körandes fram och tillbaka i området. Vid 14.30-tiden hör vittnen hur bilen varvar och efter en kort stund hörs smällar från platsen och det syns en rökpelare. När räddningstjänsten kommer till platsen anträffar de kvarlevorna efter en död person i bilen. Platsen är avspärrad och en förundersökning avgående misstanke om mord har inletts. Sent på onsdagskvällen anlände polisens tekniker till platsen.

Växjö: Man rånad i sin bostad

Tre okända gärningsmän trängde sig in i en lägenhet i centrala Växjö till en 57-årig man och misshandlade honom med tillhyggen på onsdagskvällen. Gods tillhörande målsägaren tillgreps. Sambon som befann sig i lägenheten kunde larma polisen med hjälp av sin granne efter det att männen lämnat plats. Mannen avfördes i ambulans till sjukhuset i Växjö. Ej livshotande skador.

Växjö: 23-årig man misstänkt för sexuella ofredanden på Teleborg

Under tisdagskvällen hämtades en 23-årig man från Växjö till förhör som misstänkt för den senaste tidens blottningar( sexuella ofredanden) som skett runt Campusområdet på Teleborg i Växjö. Efter förhör anhölls mannen.

Kronobergspolisens utredare fick ett genombrott i utredningen gällande sexuella ofredanden runt Campusområdet på Teleborg under tisdagen. En kvinna anmälde, efter den massmediala uppmärksamheten om händelserna, att hon utsatts för ett brott som rubricerades försök till våldtäkt. Detta brottet inträffade i början av september på Campusområdet i Växjö då kvinnan antastades av en man.

Via utredningsåtgärder har polisens utredare kunnat spåra den misstänkte 23-åringen som hämtades till förhör på tisdagskvällen. Vid förhör nekade den 23-årige mannen till brott. 23-åringen anhölls misstänkt för försök till våldtäkt samt sexuellt ofredande i ett av de tidigare ärendena som anmälts under sensommaren/ hösten till polisen.

Polisens utredare jobbar vidare med att försöka knyta den misstänkte 23-åringen till den senaste tidens anmälningar om blottningar(sexuella ofredanden) på Teleborgsområdet i Växjö.

23-åringen är inte tidigare känd av polisen.

Sammanlagt ingår för närvarande 10 brottsanmälningar i polisens utredningsmaterial. Brotten är försök till våldtäkt i ett fall samt 9 fall av sexuellt ofredande. Brottstiderna är från maj till oktober i år.