Month: August 2011

Grovt rån mot barnfamilj i Braås

Ett grovt rån anmäldes till Kronobergspolisen på natten till onsdagen. En barnfamilj i Braås anmälde att de utsatts för rån av flera gärningsmän i deras lägenhet på Sjösåsvägen.
Klockan 02.20 kallades polis och ambulans till den aktuella lägenheten på Sjösåsvägen i Braås. Anmälan gällde att en familj utsatts för rån i sitt hem.

Enligt anmälan har fyra maskerade gärningsmän slagit sig in i lägenheten. Inne i bostaden har de båda föräldrarna samt 3 barn bundits fast under rånet. Ett fjärde barn lyckades springa från platsen till en granne för att larma polis. De fyra barnen i familjen är i åldrarna 8-18 år gamla.

Polisen vill inte uttala sig vilken beväpning gärningsmännen uppgavs ha haft vid rånet.
När polis kom till platsen anträffades föräldrarna samt tre barn bundna i lägenheten. Samtliga fördes till sjukhus med ambulans, chockade.

Enligt anmälan har gärningsmännen sökt igenom bostaden och vad som är känt för polisen f n har hemelektronik tillgripits.
Polisen har under dagen genomfört förhör, teknisk undersökning av brottsplatsen samt dörrknackning. Inga uppgifter som kan offentliggöras har framkommit hittills.

Polisen lämnar inga kommentarer om eventuella motiv eller liknande till den anmälda händelsen.

Polisen har ett antal frågetecken i utredningen som gör att man söker information från allmänheten om eventuella iakttagelser runt Sjösåsvägen i Braås under kvällen- natten fram till 03-tiden på onsdagen den 31 augusti. Tips kan lämnas till Kronobergspolisen via telefon 114 14 eller via mail tips.kronoberg@polisen.se.

Ljungby: Försvunnen man

Lars Andersson, 66 år försvann från sitt boende på Odensjövägen i Lidhult strax efter kl 16.00 den 24/8. Han lider av alzheimers sjukdom och beskrivs som kraftigt dement. Mannen är 180-185 cm lång, smal kroppsbyggnad, har kort grått hår och grått skägg. Han var iklädd en beige skjorta och en svart “foppatoffel” och en badtoffel. Han har eventuellt en blå jacka och bär runda glasögon. Polishelikopter samt Sjöräddningssällskapet Kronoberg finns även på plats för att söka efter mannen.

Tips eller iakttagelser lämnas till polisen på tfn 114 14

Uppdatering 12:45: Den man som var försvunnen är nu återfunnen.