Month: June 2010

Växjö: Värdedepå sprängd i Växjö

På midsommaraftonens kväll strax efter klockan 21 genomfördes ett angrepp mot G4S värdedepå i Växjö samt ett grovt sabotage mot polishuset i centrala Växjö.

Klockan 21.13 fick Kronobergspolisens ledningscentral ett larm att flera maskerade personer placerat ut misstänkta bomföremål vid polishuset grindar i centrala Växjö. Polismän som skulle påbörja sina tjänstgöringar blev vittnen till händelsen.

De misstänkta gärningsmännen vid polishuset färdades i en Audi av typ A4 alternativt A6 som hade en stulen reg.skylt med nummer FME 205. Denna registreringsskylt är anmäld stulen den 2-3 november 2009 på Långedragsvägen i Västra Frölunda, Göteborg.

Flera gärningsmän som var maskerade observerades vid angreppet mot polishuset som är brottsrubricerat som grovt sabotage.

Strax efter denna händelse fick polisen larm att s.k. fotanglar placerats ut på gator i centrala Växjö samt på västra industriområdet.

Klockan 21.24 inkom larm att det pågick ett angrepp mot G4S värdedepå på västra industriområdet. Minst fyra gärningsmän var aktiva vid angreppet på värdedepån. Gärningsmännen har tagit sig in via fastigheten takvägen. Det har förekommit sprängning vid angreppet mot depån.

Enligt uppgifter från G4S har angreppet mot värdedepån misslyckats och gärningsmännen har inte kommit in i värdedepåns valv.

Efter angreppet mot värdedepån som är brottsrubricerat som försök till grov stöld avvek gärningsmännen i minst en flyktbil, även detta fordon var en mörk Audi, troligen av typen A 4. Gärningsmännen avvek i nordlig riktning från brottsplatsen.

Polisens uppfattning är att minst fyra gärningsmän varit aktiva vid angreppet på värdedepån men troligt är att ytterliggare gärningsmän har medverkat i händelserna med att placera ut bombattrapper runt polishuset, sprida ut fotanglar samt genomföra angreppet på värdedepån.

Alvesta: Man mördad – man anhållen

Kl 14.28 larmades polisen till en lägenhet på Rönnelundsvägen i Alvesta.
I lägenheten anträffades en död man. Mannen hade sådan skador på kroppen att brott inte kunde uteslutas. I nuläget pågår dörrknackning i området, tekniker är också på plats. Mannens identitet är för närvarande okänd.
En man sitter anhållen hos Polismyndigheten i Kronobergs län, misstänkt för mord alt dråp. Mannen anmälde sig frivilligt till polisstationen i Växjö.