Month: August 2009

Mordmisstänkt 55-åring frigiven

Den 55-årige man som under förmiddagen häktades av Växjö tingsrätt skäligen misstänkt för mord på sin hustru i Hovmantorp frigavs idag klockan 15.30 av vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson, Växjö.

– Det finns ej skäl för häktningen längre av den misstänkta mannen kommenterar Yvonne Rudinsson frigivningen.
Förundersökningen kommer att fortsätta i oförminskad omfattning.
Den rättsmedicinska obduktionen genomfördes under tisdagen i Lund.

Man anhållen misstänkt för mord i Hovmantorp

En 55-årig man sitter anhållen hos Kronobergspolisen misstänkt för mord efter att mannens 61-åriga hustru anträffats död i deras gemensamma bostad i Hovmantorp, Lessebo kommun, Kronobergs län.

På fredagskvällen larmades polis och ambulans till en villa i Hovmantorp med anledning av att en kvinna anträffats livlös i fastigheten. Kvinnan var avliden vid ambulansens framkomst.

Den misstänkte mannen hade i berusat tillstånd lämnat platsen i bil.

Polispatruller anträffade den misstänkte mannen när han berusad körde bil i centrala Hovmantorp och mannen medtogs till förhör.

Omständigheterna runt den 61-åriga kvinnans död är för närvarande oklara. Vid en första undersökning av platsen där kvinnan anträffades död har polisen gjort iakttagelser som gör att händelsen har rubricerats som mord.

Den 55-åriga mannen har under fredagskvällen/ natten förhörts och delgivits misstanke om mord. Mannen förnekar brott och efter förhöret beslutade jouråklagare att mannen skulle anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord. 55-åringen är även misstänkt för rattfylleri.

55-åringen är tidigare känd av polisen.